Българският WiMAX оператор Макс Телеком ще осигури цялостно телекомуникационно обслужване на организаторите, участниците и делегатите на автомобилното състезание Рали България. Тазгодишното издание на събитието ще се проведе от 6 до 11 юли, в курортния комплекс Боровец, като за първи път то ще бъде и част от световното първенство World Rally Championship.

Предлаганият от Макс Телеком мобилен високоскоростен Интернет достъп ще обезпечи също и нуждите на сервизния център в гр. Долна Баня. Специално за Рали България, Макс Телеком изгради покритие за първи път на територията на летище в гр. Долна Баня, което отново демонстрира широките приложения на WiMAX технологията.

Надпреварата, която е най-старото рали състезание у нас, съществува от 1970 г. Тази година тя обаче ще бъде и сред новаторските прояви в глобален план, тъй като ще е едно от четирите състезания, които ще се проведат на асфалтова повърхност, поставяйки отборите пред изпитанията на неизвестното. Събитието ще се открои и като една от малкото възможности за българските фенове да видят на живо способностите на световноизвестни звезди, като Кими Райконен и Себастиен Льоб.

„През последните години България става все по-популярна дестинация за международни автомобилни прояви и е радостно, че тази година страната ще направи дебют като част от Световното първенство. Като компания, посветена на високоскоростните мобилни Интернет услуги, за нас е съвсем естествено да подкрепим най-старото българско рали състезание в този важен за неговото развитие момент. Още повече, че подобна динамична проява съответства напълно на нашата визия и стремежа ни да предоставяме бърз мобилен широколентов достъп навсякъде и по всяко време" - посочва Красимир Стойчев, собственик на Макс Телеком.