Мажоритарят на Еврохолд България записа акциите от увеличението

572
Мажоритарят на Еврохолд България записа акциите от увеличението

В първия възможен ден, мажоритарният акционер в Еврохолд България АД - Българска Холдингова Корпорация АД (БХК), упражни всички свои права (64% от общо емитираните) за записване на нови акции от увеличението на капитала на холдинга.

По време на търговската сесия вчера БХК придоби и нови 3 214 070 права, от които също ще се възползва. Общо за вчерашния борсов ден бяха записани над 70% от новите акции.

Търговията с правата на Еврохолд България АД ще продължи до 28 май 2007 г., а два дни по-късно е крайният срок за записване на акциите от увеличението.

Еврохолд България планира да увеличи капитала си от 50.002 млн. лв. на 62.503 млн. лв. чрез издаване на нови 12.5 млн. обикновени поименни безналични акции, всяка от които с номинална стойност 1 лев и емисионна стойност 3.35 лева.

Увеличението ще се извърши чрез издаването на 50.003 млн. права, всяко от които ще даде възможност за записването на 0.25 от новите акции (4:1). Присвоеният борсов код е R1EUBG.

До момента днес по позицията се изтъргуваха 19 840 акции на нива от 3.35 до 3.38 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg