Медика АД прогнозира печалба от 1.8 млн. лв. за 2008 г.

761
Медика АД прогнозира печалба от 1.8 млн. лв. за 2008 г.

За 2008 г. Медика АД () прогнозира печалба от 1.8 млн. лв., се казва в отчета на дружеството, публикуван от БФБ. За миналата година Медика реализира печалба от 1.318 млн. лв.

Очакваните приходи от продажба на продукция са в размер на 14.9 млн. лв., или ръст от 11% спрямо 2007 г.

Повишението при превързочните материали ще бъде главно от нарастване на продажбите на пластири и марлени компреси.

Инвестиционната програма на дружеството предвижда инвестиции за подобряване на досиетата на генерични препарати, закупуването на ново производствено оборудване за лекарства и компреси, оборудване за производство на пара, изграждане на склад за медицински изделия и инвесиции на пазара, свързани с налагане на нови продукти.

Общият размер на предвижданите инвестиции е в размер на 4 млн. лв.

Нека припомним, че акционерите на Медика ще решават на насроченото за 24 април ОСА за увеличаване на капитала на дружеството за сметка на неразпределена печалба чрез издаване на нова емисия акции в съотношение 29 нови акции за всяка 1 от настоящия капитал на дружеството.

Проектът за решение предвижда увеличаване на капитала от сегашните 335 623 лв. на 10 068 690 лв. със собствени средства на дружеството чрез превръщане на част от печалбата в капитал, за сметка на неразпределена печалба от минали години.

Днес са изтъргувани 26 акции на средна цена 133.62 лв., определяща пазарна капитализация от близо 45 млн. лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg