Медика се ресертифицира

610
Медика се ресертифицира

На 19 февруари 2008 г. Медика АД-София () получи Разрешение за производство и внос на лекарствени продукти във формата, предложен от Европейската комисия, издадено от Изпълнителната агенция по лекарствата под № Р-I-11-001.

Дружеството е едно от първите успешно приключили ресертифициращата процедура, по която трябва да преминат всички български фармацевтични производители, според последните промени в ЗЛПХМ, хармонизиращи българското с европейското законодателство.

Нека припомним, че през септември Медика АД-София преустанови работата на линия за промазване на плат за пластири поради невъзможност да се покрият завишените еконорми от средата на 2007 г.

В същото време на пазара беше пусната серия нови пластири - водоустойчив и дишащ пластир на ленти; прозрачен и хипоалергичен пластир на ленти; детски пластири на ленти; прикрепващ пластир за абокати.

На 18 септември 2007 г. бе открита на територията на производствената площадка на Медика АД Сандански на нова складова база, отговаряща на изискванията на GMP за производство и съхранение на лекарства.

Складовата база е с площ 1 300 кв. м и включва складове за суровини, опаковъчни материали и готова продукция, карантинни зони, пробовземане и др. Общата стойност на инвестицията е в размер на 1.6 млн. лв.

До момента днес сделки с акциите на Медика не са сключени, а офертите купува/продава са на нива от 140.78/150.20 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg