Митал назначи финансов съветник, от него ще зависи дали да се продава "Кремиковци"

664
Митал назначи финансов съветник, от него ще зависи дали да се продава

Собственикът на "Кремиковци" АД Прамод Митал заяви, че е назначен финансов съветник, от чиито препоръки ще зависи решението дали да се продава или не комбинатът.

Митал съобщи на пресконференция в дружеството, че много скоро ще има съобщение във връзка с решението за продажбата. Той добави, че днес е имало структурни промени и комбинатът ще има нов изпълнителен директор - инж. Пламен Стоянов.

Митал съобщи, че вече е инвестирал работен капитал от 20 милиона евро за стабилизиране на производството и за неговото подобряване. Според него, за момента пазарът на метали е добър и това ще подпомогне компанията да покаже на какво е способна.

Собственикът определи като неверни твърденията от последните дни, че заводът ще бъде затворен и че има някакви споразумения с определени хора. Нямаме такива ангажименти с никаква личност или какъвто и да било инвеститор да продаваме "Кремиковци" като част от "Глобъл стийл", каза Митал.

Той съобщи, че е имал разговор с украинския инвеститор, но нищо не е окончателно, информира БТА.

Собственикът на комбината информира, че са назначени международна правна компания и финансов съветник, за да разработят най-добрата стратегия за инвестиции, за да се увеличи максимално печалбата на комбината. Процесът ще започне със събирането на определени инвеститори и разработването на крайна стратегия в интерес на дружеството, на изпълнението на плана за жизнеспособност на комбината и в интерес на притежателите на акции и спонсорите на дружеството.

Във връзка със структурните промени Митал съобщи, че са създадени четири работни групи, които ще бъдат част от управлението и ще са на подчинение на четирима директори. Митал изрази увереността си, че след разговорите със синдикатите ще може да бъде постигнато споразумение относно изплащането на заплатите и други социални ангажименти.

Митал заяви, че компанията има пълна отговорност да се грижи за инвеститорите и държателите на акции и облигации, както и за бизнеса.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg