Монбат може да даде по 0.17 лв. брутен дивидент на акция

976
Монбат може да даде по 0.17 лв. брутен дивидент на акция

Акционерите на Монбат могат да получат по 0.174 лв. брутен дивидент на акция за 2010 г. (0.165 лв. след приспадане на 5% данък за физически лица). При цена на затваряне във вторник от 7.1 лв., книжата на компанията носят 2.32% дивидентна доходност.

Разпределянето на дивидент за 2010 г. ще е възможно след гласуването на ОСА, което ще се проведе на 27 юни в Гранд Хотел София. Предложението в дневния ред на събранието за разпределяне на печалбата е следното - 8.11 млн. лв. ще се отнесат във фонд „Резервен", а други 6.5 млн. лв. ще бъдат разпределени между акционерите на Монбат.

По последна информация компанията е изкупила обратно от пазара общо 1.76 млн. собствени акции (4.5% от основния си капитала) при средна цена от 6.16 лв. за лот. Към 31 декември 2010 г. обратно изкупените акции са наброявали 1.67 млн. книжа, като по този повод от компанията уточняват, че върху тези книжа се преустановява упражняването на всички права, включително и правото на дивидент.

На ОСА ще се гласува още и предложението за преизбиране на членове на надзорния съвет (НС) за нов петгодишен мандат, поради изтичане на сегашния им такъв. Става дума за Николай Тренчев, Пламен Бобоков и Александър Чаушев.

Акционерите ще разглеждат и въпроса за допълнително възнаграждение на членовете на управителния съвет и НС в размер на по 250 хил. лв. общо.

Акциите на Монбат поевтиняха във вторник с 0.70% до 7.1 лв. за лот.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg