Надзорът вписа увеличението на Формопласт

545
Надзорът вписа увеличението на Формопласт

Комисията за финансов надзор вписа в публичния регистър последваща емисия ценни книжа, издадени от Формопласт” АД, Кърджали в резултат на увеличение на капитала на дружеството от 223 хил. лв. на 3.799 млн. лв.

Новоемитираните акции ще бъдат разпределени между акционерите на дружеството съразмерно на участието им в капитала отпреди увеличаването му, като по този начин за всяка 1 притежавана досега акция съответният акционер да получи по 16 нови акции.

За деветмесечието на 2007 г. Формопласт обяви загуба в размер на 86 хил. лв., спрямо отрицателен финансов резултат от 202 хил. лв. за сравнимия период на година по-рано.

Нетните приходи от продажби на дружеството са 1.672 млн. лв., като бележат повишение от 22.58% сравнени с година по-рано. Пряко и чрез свързани лица Еврохолд България притежава общо 88.49% от капитала на дружеството.

През декември по позицията се осъществиха 33 сделки за 1343 лота. За цялата 2007 г. броят на транзакциите e 1155, в които се прехвърлиха 32 784 лота на обща стойност 1.235 млн. лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg