На проведения днес закрит аукцион на БФБ за покупка на акции на Етропал АД бяха закупени 1 067 185 броя акции на средна цена от 8.07 лв., съобщиха от Еврохолд България АД.

Продаденият пакет представлява 21.34% от капитала на компанията, което надхвърля средния free float на търгуваните на БФБ дружества.

Ръководството на Еврохолд България оценява достигнатия free float като напълно достатъчен за това акциите на Етропал АД да се утвърдят като една от ликвидните позиции на БФБ.

На настоящия етап не се предвижда повторен търг за непродаденото количество от 332 хиляди акции. В случай че бъде взето решение за провеждане на нов търг, минималната цена ще бъде определена на база борсовата търговия, като в никакъв случай тя няма да бъде по-ниска от 7.95 лева за акция.

Над 8 млн. лева е постъпилата сума в сметките на Еврохолд България от продаденото количество акции на Етропал АД.

Еврохолд България реализира счетоводна печалба в размер на 7 млн. лв. от продаденото количество акции. Резултатът надхвърля 2 пъти заложената прогноза за печалба от продажба на акции, която бе оповестена в началото на 2007 г.

С излизането на консолидирания финансов отчет за деветмесечието, ходингът ще ревизира и прогнозата си за печалба за настоящата година.