На извънредно ОСА на Балкан проджекти мениджмънт EАД (

), което се провежда в момента, акционерите на компанията ще вземат решение за продажба на недвижими имоти, собственост на дружеството, съобщава x3news. Утре най-късно ще има яснота какво е решението на ОСА и в случай, че то се е произнесло "за" в Протокола ще са посочени подробности около бъдещата сделка, заявиха за Profit.bg от Балкан проджекти.

Дневният ред на събранието предвижда и объсждане на проект за преобразуване на дружеството от ЕАД в АД, при условие, че към момента на провеждането на ОС има продадени акции на други лица.

Нека да припомним, че акциите на компанията се въведоха за търговия на БФБ на 26 май. Тогава Марчело Джоварини- изп. директор на Балкан Проджекти Мениджмънт ЕАД, заяви, че целта на листването на компанията на БФБ е намирането на стратегически инвеститор в областта на химическата промишленост. Според него публичността на едно дружество повишава доверието към него.

По данни на Джоварини фирмата е учредена през 1992 г. с три основни направления на дейност – дистрибуция на химични суровини, производство на ЛАБСА (линейна алкил- бензен сулфонова киселина) и дистрибуция на автокозметика и аксесоари за автомобили. Компанията е и официален дистрибутор на автокозметиката на Arexons.

Първата сделка по позицията бе сключена на 2 юни, когато се изтъргуваха 4 лота при цена от 122 лв. До момента има 11 сделки за 32 акции. Оборотът е 3 982.3 лв. Това прави средна цена от 124.45 лв. средно за ценна книга.

Сн. Марчело Джоварини, изп. директор на Балкан проджекти мениджмънт ЕАД (Profit.TV)