ОСА на Булгартабак гласува за разпределяне на дивидент

932
ОСА на Булгартабак гласува за разпределяне на дивидент

Общото събрание на акционерите на Булгартабак холдинг ще гласува на насроченото за 11 декември извънредно събрание за промяна в устава на дружеството, свързани с преминаване от двустепенна в едностепенна система на управление, информират от държавния холдинг.

Акционерите ще определят и броя на членовете на съвета на директорите, като проекторешението е за петима.

Кандидатите за членове на СД са Иван Биларев, Дочо Карадочев, Георги Костов, Асен Шехов и Румен Порожанов. ОСА ще опрeдели и мандата на членовете на ръководството на 3 години.

Точка в дневния ред предвижда още и приемане на решението за разпределяне на допълнителна вноска - дивидент за акционерите, в размер на 50 на сто от печалбата на дружеството за 2008 г. по годишния финансов отчет след данъчно облагане и отчисленията, направени за фонд „Резервен".

Акциите на Булгартабак холдинг поскъпнаха вчера с 3.24% и затвориха търговията на 19.10 лв. за лот. Обемът бе от едва 5 изтъргувани книжа.

Да припомним, че МС прие постановление през октомври, с което се създава нов източник на допълнителни средства за държавния бюджет за 2009 година. Шест дружества, сред които и Булгартабак холдинг ще трябва да разпределят допълнителен дивидент за акционерите, в размер 50 на сто от печалбата им за 2008 г.

Очакваните постъпления в бюджета на държавата от холдинга са 21.16 млн. лв.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg