ОСА на Енергия ще гласува за отписване на дружеството от публичния регистър

394
ОСА на Енергия ще гласува за отписване на дружеството от публичния регистър

Общото събрание на акционерите на Енергия АД-Търговище, което ще се проведе на 23 април 2007 г. ще гласува решение за отписване на дружеството от регистъра на публичните дружества, се казва в съобщение, публикувано от БФБ.

Вчера стана ясно, че Комисията за финансов надзор е одобрила търговото предложение от Енергия 97 АД, Енергия Консулт ЕАД и ЕнерСис Холдингс (Люксембург) С.А.Р.Л. за закупуване на акции на Енергия АД - Търговище от останалите акционери на дружеството, на цена от 49.57 лв.

През февруари от Комисията за финансов надзор наложиха временна забрана за предходното търгово предложение, което бе на цена от 42.50 лв. за брой. Търговите предложители Енергия-97 АД, Енергия Консулт ЕАД и ЕнерСис Холдингс (Люксембург) С.А.Р.Л. притежават пряко и чрез свързани лица 90.13% от капитала на дружеството, чийто предмет на дейност е производството на акумулаторни батерии.

През януари EnerSys Holdings (Luxembourg) S. a. r. l.-Люксембург, 100% дъщерно дружество на американската компания EnerSys, сключи договор за придобиването на 90,13 на сто от капитала на дружеството за общо 17 млн. долара.

Последната дата за сключване на сделки с акции на дружеството на борсата, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в ОСА, е 4 април 2007 г. При липса на кворум събранието ще се проведе на 9 май 2007 г. от 08.30ч . на същото място и при същия дневен ред.

Днес акциите на Енергия поскъпнаха с 3.37% до средна цена от точно 50 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg