Осем кандидати за отсечка от АМ Хемус за прогнозите 133 млн. лв.

3055
Осем кандидати за отсечка от АМ Хемус за прогнозите 133 млн. лв.

Общо шест обединения и сдружения, както и две фирми са сред кандидатите за изработване на технически проекти и строителство на 16.3 км от Автомагистрала Хемус – участъкът между пътните възли „Белокопитово“ и „Буховци“ в посока Търговище.

Индикативната стойност на обществената поръчка е 133 млн. лв. без ДДС, информират от Агенцията „Пътна инфраструктура“.

Фирмите, които искат да изграждат отсечката, са италианската „Асталди ЕС ПИ ЕЙ“ АД и „ИНЧ“ АД, София.

Оферти са подали още Обединение „Хемус Лудогорие“, в което участват„Трейс Груп Холд“ АД, „Пътища и мостове“ ЕООД и „Пътно строителство“ АД, ДЗЗД „Хемус 16320“, в което се включват „Инфра Експерт“ ЕООД, „Пътинженерингстрой-Т“ ЕАД, „Автомагистрали - Черно Море“ АД и „Трансконсулт-22 ООД, Обединение „Геопът Белокопитово“ с участници „Геострой“ АД и „Пътстрой 92“ АД, „Хемус Изток-2016“ ДЗЗД, в което участват ПСТ Груп“ ЕАД и „ОРС инфраструктура“ ООД, ДЗЗД „Хемус Инженеринг 2“, в което участват „Пътища Пловдив“ АД, „АГРОМАХ“ ЕООД и „ОБЕРОСЛЕР КАВ. ПИЕТРО“ ООД, и ДЗЗД „АМ „Хемус“ Етап 3 2016“ с участници „АСИГНИЯ ИНФРАЕСТРУКТУРАС“ АД, „ДЖИ ПИ ГРУП“ АД и „Логистика 21“ ЕООД.

Предвидено е изграждането на 6 виадукта, на пътен възел за връзка с път III-5102 Мировец - Певец, на нова връзка с път I-4 Шумен - Търговище при п. в. „Белокопитово“, на мост и 11 пресичания със селскостопански пътища, поясняват от пътната агенция.

Срокът за изготвяне на технически проект и строителство на обекта е 910 дни, т.е. ако няма обжалвания и изпълнител бъде избран до края на годината, отсечката трябва да е готова за малко повече от 2 години (до 2020 г.).

В момента пътната агенция е пред финал да избере изпълнител за 10-км участък от магистрала „Хемус“ след Ябланица до Боаза. Отделно тече и търг за препроектиране на участъка до Плевен, за да се намали цената на магистралата.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg