Отправят търгово предложение към акционерите на Оригинал АД на 28 май

309

Мажоритарният акционер на Оригинал АД-Севлиево Венелин Христов, притежаващ 98.74% от капитала на дружеството, е уведомил Българска фондова борса, че възнамерява да отправи търгово предложение към останалите акционери на дружеството.

Дата, на която то ще бъде регистрирано e 28 май 2007 г., като Венелин Христов възнамерява да поиска отписване на дружеството от регистъра на публичните дружества, воден от Комисията за финансов надзор.

Дейността на дружеството включва: проектиране и производство на инструментална екипировка, детайли и изделия от алуминиеви сплави. За изминалата 2006 г. Оригинал АД обяви нетна загуба в размер на 374 хил. лв., спрямо отрицателен финансов резултат от 257 хил. лв. за година по-рано.

Последната сделка с книжата на дружеството на БФБ-София бе сключена по време на търговската сесия от 12 май 2004 г. на цена от 5.60 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg