“Овергаз Инк.”АД започна доставките на компресиран природен газ

1061
“Овергаз Инк.”АД започна доставките на компресиран природен газ

„Овергаз Инк.” АД започна да доставя компресиран природен газ на първите си клиенти. Компанията развива проекта си „Виртуален газопровод”, за да снабди със синьо гориво потребители, до които все още няма изградена газоразпределителна мрежа.

Компресиран газ ще се получат в началото Банско, Разлог и Слънчев бряг, тъй като до тях все още няма изградени магистрални газопроводи.

Проектът предвижда изграждането на мрежа от станции за компресиран природен газ на територията на осем общински центрове - София, Пазарджик, Разград, Велико Търново, Стара Загора, Бургас и Ловеч. Всяка от станциите ще има обхват от 80 километра.

За реализацията на „виртуалния газопровод” „Овергаз Инк.” АД ще инвестира около 58.2 млн. лв. до 2010 г. Дотогава ще бъдат привлечени клиенти с обща консумация над 76 милиона кубически метра газ годишно.

„Виртуалният газопровод” предвижда и изграждането на „син коридор” от метанстанции по магистралите и другите основни пътни артерии в страната, разположени на достатъчно кратко разстояние една от друга. Те ще бъдат използвани за зареждане на транспортните средства с природен газ.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg