Печалбата на Оловно цинков комплекс през първото тримесечие е нараснала над пет и половина пъти през първото тримесечие на годината до 4.95 млн. лева, в сравнение с 893 хил. лева година по-рано. Дружеството е с основен капитал в размер на 8.41 млн. лева, като разпределена на броя на акциите печалбата му възлиза на 58.9 ст. на акция за тримесечието.

Повишението им се е предопределило от силното нарастване на приходите от продажби на продукция, които са нараснали до 52.64 млн. лева от 18.15 млн. лева година по-рано. Положителна роля за резултатите на компанията продължава да оказва и доброто представяне на тежките метали на международните стокови борси.

Сумарните приходите на дружеството са възлезли на 53.53 млн. лева за годината, или повишение от близо 3 пъти, в сравнение с реализираните през първото тримесечие на миналата година приходи от 18.46 млн. лева година по-рано.

Значителен ръст са отбелязали и разходите на дружеството, повишили се до 48.58 млн. лева, в сравнение с 17.57 млн. лева година по-рано, посочи още неконсолидирания отчет на дружеството.

Най-голямо повишение са отбелязали разходите за материали, нараснали 45.26 млн. лева, в сравнение с 23.69 млн. лева.

Силно понижение е регистрирано по перото изменение на запасите от продукция и незавършено производство, като отрицателната му стойност е намаляла до 2.88 млн. лева, в сравнение с 9.91 млн. лева година по-рано.

Днес при изтъргувани 382 акции книжата на ОЦК регистрираха минимално повишение от 0.5% до средна цена от 40.18 лв. за брой.

За последната една година те отбелязаха повишение от над 5 пъти в стойността си.