Пи Ес Ай АД, дружество от структурата на Трейс Груп Холд АД, закри своя клон в Пловдив, Решението на Съвета на директорите на компанията бе вписано в Търговския регистър на 16 юли 2010 г. На територията на града остава да функционира Трейс Пловдив ЕООД, информираха от Трейс Груп Холд.

Дейността на Пи Ес Ай АД в момента е концентрирана основно в строителството на АМ Тракия, ЛОТ 2 - Стара Загора - Нова Загора, което започна на 3 май 2010 г. Дружеството е партньор в Обединение Магистрала Трейс с водещ партньор Трейс Груп Холд АД.

Стойността на договора е 137.87 млн. лв. Пи Ес Ай АД подписа на 16 юли договор с Община Ловеч за обект: „Определяне на изпълнител на строително - монтажни и ремонтни работи на улици и пътища в община Ловеч" - 3 лот на стойност близо 119 хил. лв., а на 1 юли - с Община Джебел за „Реконструкция и рехабилитация на общинска пътна мрежа и улици" на стойност 91 239.58 лв. Финансирането на договорите е от бюджета съответно на Община Ловеч и Община Джебел.

От групата уведомяват също така за вписани в ТР обстоятелства в партидата на Трейс Бургас - Пи Ес Ай ЕООД в ТР, а именно, че Пи Ес Ай АД е продало 20 дяла на стойност 10 лв. всеки за 2 240 лв., а Трейс Бургас ЕАД е продало 30 дяла на стойност 10 лв. всеки за 3 360 лв. Купувач е Трейс Груп Холд АД, който е и едноличен собственик.

Промяна има и в името и предмета на дейност на едноличното дружество. Компанията се преименува от Трейс Бургас - Пи Ес Ай ЕООД на Трейс Транс ЕООД. Предметът на дейност се променя, както следва: Транспортна дейност, ремонт и поддръжка на транспортни средства, отдаване под наем на транспортни средства и предоставяне на комплексни транспортни услуги, международен и вътрешен транспорт, превоз на пътници и товари от всякакъв вид, след получаване на съответните лицензи и разрешителни, спедиционни сделки, комисионни, складови сделки, както и всяка друга дейност, незабранена от закона

Управител на фирмата е Димитър Митев, който е изпълнителен директор на УСМ АД.

„Със създаването на специализирано транспортно дружество в структурата на Трейс Груп Холд АД се цели повишаване на ефективността и оптимизиране на разходите при осъществяване на основната дейност на компанията", се посочва в съобщението.

Трейс Транс ЕООД ще стопанисва и експлоатира новите 100 самосвала Рено Керакс, които закупиха наскоро от групата за сумата 6.58 млн. евро. Новата техника ще осигури основна част от транспорта, необходим при строителството на новия участък от АМ Тракия - от Стара Загора до Нова Загора.

За някоклкото минути от началото на борсовата търговия се изтъргуваха 50 акции на Трейс Груп Холд АД при цена от 50.00 лв. за лот.