Полимери свива загубата си през второто тримесечие на годината

449
Полимери свива загубата си през второто тримесечие на годината

Почти двойно Полимери АД () свива загубата си, натрупана към 31 март, през второто тримесечие на годината. Ако в края на март тя е била 1.52 млн. лв., то към юни вече е 625 хил. лв. Това сочат данните от предоставения по-рано днес неконсолидиран отчет за първото полугодие на 2008 г.

Този факт се обяснява от компанията по следнич начин. През първото тримесечие на тази година дружеството работи на по-нисък товар на производствената инсталация 112 клетки на 50 кА.

От началото на април, след нормализиране доставките на течен хлор към основния клиент от Румъния, дружеството работи със 120 клетки на 58 кА, а от средата на май се работи на 134 клетки на 50 кА.

„Това води до постепенно нормализиране на производството и намаляне на натрупаната загуба от началото на годината,“ уведомяват от Полимери АД. По тяхна информация дружеството осъществява инвестиция по проект „Когенерация”, с реализирането на която то ще осигури на 100 % нуждите си от топлоенергия и ще добие автономност спрямо единствения досега доставчик.

Общите приходи от дейността на компанията за полугодието се свиват за година с 8.6% на последните 23.51 млн. лв. От 24.31 млн. лв. на 22.74 млн. лв. (минус 6.5 на сто) намаляват нетните постъпления от продажби на годишна база.

От своя страна общите разходи за дейността остават почти непроменени на 24.13 млн. лв. Ръст се наблюдава при разходените по икономическите елементи средства. Изменението е от +1.1% на 22.85 млн. лв.

Към момента са изтъргувани 136 акции на Полимери АД като последната сделка е за 3.95 лв. на лот, колкото е и средната им стойност. Понижението по позицията е от 1.25%.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg