Появи се ново управляващо дружество

592
Появи се ново управляващо дружество

На днешното си заседание Комисията за финансов надзор издаде лиценз за извършаване на дейност като управляващо дружество на Нюуей Асет Мениджмънт АД, гр. Варна. Това се вижда от сайта на надзорната институция.

Дружеството следва в двуседмичен срок да удостовери, че изискуемият капитал по чл. 203, ал.1 от ЗППЦК е изцяло внесен.

Учредители на управляващото дружество са шест физически лица, като основните акционери са Пламен Ненков с 80 % от капитала и Христо Тодоров Станев с 9.2 на сто.

Нека да припомним, че на базата на предоставения преди седмица годишен доклад за дейността на КФН за 2007 г. се вижда, че за тогава контролният орган е издал разрешение на 16 управляващи дружества (УД) да организират и управляват 26 договорни фонда (ДФ).

Тенденцията през 2007 г. продължава да е едно УД да организира и управлява минимум по два ДФ (един консервативен и един агресивен или рисков). Целта в повечето случаи е да се създадат три ДФ (консервативен, балансиран и агресивен), които да предложат пълната гама от инвестиционни продукти, се посочва още в доклада.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg