Първоначална продажба на емисия права за първоначално увеличаване на капитала Хюндай финанс АДСИЦ-София ще стартира от 21 април 2007 г. чрез "Смесен закрит аукцион", съобщава БФБ.

Борсовият код на емисията е R1HFSPV, времевия интервал за провеждане на аукциона е в периода от 9.30 часа до 11.00 часа.

Вторичната търговия на емисия права ще стартира също на 21 април от 9.30, а борсовият код на емисията е R2HFSPV.

Капиталът на дружеството е 500 хил. лв., като предложените за записване акции са 150 хил. с номинална и емисионна стойност от 1 лев.

Броят издадени права са също 150 хил., като крайната дата за търговия на правата на борсата е 3 май 2007 г. Крайна дата за записване на акции от увеличението е 30 май 2007 г.

Хюндай Финанс АДСИЦ e първото дружество със специална инвестиционна цел, възнамеряващо да закупува вземания по лизингови договори за продажба на автомобили.

Вземанията ще са по договори, сключени от “Индустриал Комерс” ЕООД и “Хюндай Лизинг” ЕАД за продажба на автомобили модел HYUNDAI и включват вземания по лихви, главници и такси по финансов и оперативен лизинг.

Акционери в Хюндай Финанс АДСИЦ са Индустриал Комерс ЕООД, притежаващо 70% от капитала и Синергон Холдинг АД с 30 на сто.