Първоначална продажба на емисия права (код R1UNTD) за първоначално увеличаване на капитала Юнайтед пропъртис АДСИЦ-София ще стартира от 6 август чрез "Смесен закрит аукцион", съобщава БФБ.

Вторичната търговията с правата, с борсов код R2UNTD, също започва на 6 август, като ще продължи до 17 август 2007 г.

Дружеството възнамерява да увеличи капитала си от 500 хил. лв. на 650 хил. лв., чрез издаването на 150 хил. акции с номинална и емисионна стойност от 1 лев.

Съотношението между издадените права и една нова акция е 1 към 1. Крайната дата за записване на акции от увеличението е 14 септември 2007 г.

Учредители на фонда са „Република холдинг” АД, притежаващ 30%, както и 10 физически лица. Дружеството се управлява от Съвет на директорите в състав: Явор Бояджиев – Председател на СД и Изпълнителен директор, Росица Каралеева – Заместник – председател на СД, Мирослав Русков – член на СД.

Основните пазарни сегменти, в които компанията предвижда да инвестира са: поземлени имоти и вещни права върху тях (до 90 % от активите), съществуващи или изграждащи се сгради с жилищно, обществено обслужващо, търговско, офисно и др. предназначение (до 90 % от активите).

В изпълнение на инвестиционните цели дружеството е придобило два имота на територията на София.