Прехвърлиха търговското предприятие на Ново Химко срещу сумата от задълженията

752
Врачанският Окръжен Съд утвърди плана за оздравяване на Химко АД (в несъстоятелност), който бе приет на проведеното на 30 септември 2005 г. събрание на кредиторите на дружеството и прекрати производството по несъстоятелност на Химко АД.

Оздравителният план е внесен от синдиците на дружеството, а за изпълнител на плана е определено "Ново Химко" АД.

В оздравителния план е предвидена продажба на търговското предприятие на длъжника Химко АД на изпълнителя "Ново Химко" АД и в съответствие с нормативните изисквания към оздравителния план е приложен проект на договор, подписан от купувача.

С Решение от 4 май 2007 г. ВрОС обяви за сключен договора за продажба на търговско предприятие, с който Химко АД прехвърля на "Ново Химко" АД правото на собственост върху търговското си предприятие с фирма Химко АД като съвкупност от права, задължения и фактически отношения.

Цената на търговското предприятие по договора е равна на всички задължения на Химко АД към кредиторите след тяхното преобразуване и е в размер на 85 742 908.26 лв. Съгласно договора цената се заплаща чрез удовлетворяване вземанията на кредиторите на предприятието в степен и в сроковете, посочени в приетия от кредиторите и утвърден от съда по несъстоятелността оздравителен план и при условията, посочени в него.

По силата на договора за продажба на търговско предприятие продавачът Химко АД се задължава след извършване на продажбата да прекрати търговската си дейност, да предаде на купувача "Ново Химко" АД владението върху търговското предприятие и да предаде на същия всички документи, касаещи дейността на търговското предприятие.

В тази връзка налице е обективна невъзможност за изп. директор и представляващ Химко АД да изпълнява своите задължения, съгласно Закона за публичното предлагане на ценни книжа, които следват от публичния статут на дружеството, предвид обстоятелството, че към настоящия момент същото не е отписано от регистъра на публичните дружества, воден от Комисията за финансов надзор.

Днес по позицията се изтъргуваха 11 364 акции на нива от 0.226 и 0.239 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg