През седмицата : Общо събрание на Оргахим и аукцион за права на Софарма имоти

424

Днес (5 февруари) е крайната дата за търговия с правата на Статус Имоти АДСИЦ на Българска фондова борса АД, даващи възможност за участие в предстоящото увеличение на капитала на фонда.

В първите девет дни по позицията се сключи една сделка на ниво от 0.12 лв. за брой, като се прехвърлиха 5000 права.

Само ден по-късно (6 февруари) ще приключи търговията с правата на Свилоза АД. Дружеството планира да увеличи капитала си от 6.658 млн. лв. на 39.948 млн. лв.

Само два дни преди крайния срок за търговия с правата на компанията, по позицията са прехвърлени общо 438 891 права, или средно по 23 100 броя на сесия.

В сряда (7 февруари) на БФБ-София ще се състои аукцион за продажбата на неизползваните права от увеличението на капитала на Софарма имоти АДСИЦ. Фондът планира да увеличи капитала си от настоящите 5.85 млн. лв., до 11.7 млн. лв.

На 8 февруари (четвъртък) ще се състои Общото събрание на акционерите на Оргахим АД-Русе, на което ще се гласува за продължаване с още една година на рамковия договор с Поликолор АД.

През изминалата седмица от дружеството обявиха създаването на ново дъщерно дружество – Проконструкт-ЕООД и пускането на пазара на три нови продукта - Leko Clean - дезинфекционен препарат, Deko Professional Clean - дезинфекционен препарат – концентрат и Deko Professional Dekolit – лепило за зидане на газобетонни блокчета.

В последния ден от седмицата (9 февруари), е крайната дата за търговия с правата на Солид Инвест АДСИЦ на пода на борсата.

Учредители на Солид Инвест са ИД Елана високодоходен фонд с 30%, както и БГ Рент, Синемакс 2000, Юнайтед Синема, Милениум 2001 с по 15%, докато Хемус Груп има 10 на сто от капитала.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Иновативни технологии за интелигентно почистване на подове у дома

Новата прахосмукачка-робот Roomba i7+ не само обича, но е и...