Приходите на Easy Jet са увеличени с 5.3% и достигат до 759.2 милиона паунда, става ясно от отчета на компанията за тримесчието.

Общите приходи от място са увеличени с 3.5% и достигат до 53.23 паунда, което се дължи на растеж на прихода от пътници с 4.5% (при постоянна валута), и отразява силата на мрежата на easyJet

Вулканичната пепел предизвика значително затруднение в изпълнението на полетите през периода, като 7 314 полета бяха отменени, което засегна почти един милион пътници, и причини загуби от пропуснати ползи, изчислени на 65 милиона паунда, както и допълнителни разходи при изпълнение на регулация 2004/261 на ЕС.

Превозените места са увеличени с 1.7%, като преди ситуацията с вулканичния облак планираното увеличение беше 10%. Затовареността е увеличена с 1.4 процентни точки до 86.1%.

Подобрения в базисната печалба като оперативните разходи4 за място при постоянна валута, като се изключи цената на горивото, са увеличени с 1.8%, с изключение на допълнителните разходи, причинени от прекъсванията на полетите в европейското авио пространство.

Стабилен счетоводен баланс на депозити на кешови и парични пазари от 1.304 милиона паунда, затова easyJet има чиста парична наличност от £47.1 милиона към 30 юни 2010.

Предварителните резервации са в съответствие с предишната година, като 64% от местата за четвъртото тримесечие са вече продадени и компанията очаква да постигне печалба преди данъчно облагане за годината между 100 милиона паунда и 150 милиона паунда при настоящите валутни курсове и цени на горивото.