Публичното предлагане на ценни книжа се синхронизира с европейско законодателство

603
Публичното предлагане на ценни книжа се синхронизира с европейско законодателство

Правителството предлага на Народното събрание да приеме промени в Закона за публичното предлагане на ценни книжа, с които в българското законодателство се въвеждат изискванията на Директива 2010/73/ЕС за изменение на Директива 2003/71/ЕО относно проспекта, който следва да се публикува, когато публично се предлагат ценни книжа или когато се допускат ценни книжа до търгуване, става ясно след днешното заседание на правителството.

За изменение се предлага и Директива 2004/109/ЕО относно хармонизиране изискванията за прозрачност по отношение на информацията за издателите, чиито ценни книжа са допуснати за търгуване на регулиран пазар.

С промените са предвидени и изменения в законите за Комисията за финансов надзор и за пазарите на финансови инструменти във връзка с прилагането на Регламент (ЕС) №236/2012 относно късите продажби и някои аспекти на суапите за кредитно неизпълнение.

Предложени са и изменения и допълнения с цел подобряване на регулацията и отстраняване на пропуски и констатирани практически проблеми в прилагането на закона, като водещ е принципът за защита интересите на инвеститорите.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg