Саф Магелан консолидира 5 млн. лв. печалба

448
Саф Магелан консолидира 5 млн. лв. печалба

Консолидираната печалба на Саф Магелан () за 2007 г. е 5.15 млн. лв. Тъй като това е първата година, през която дружеството публикува консолидиран отчет, няма база за сравнение с предходен период. Нека припомним, че към септември консолидираната печалба на дружеството беше 2.34 млн. лв.

От Саф Магелан започват да консолидират финансовите резултати, вследствие на придобиването на Камарко Дистрибутори през април миналата година.

Общите приходи от дейността са 31.13 млн. лв., като нетните постъпления от продажба възлизат на 31.04 млн. лв.

Обобщената цифра при разходите за дейността е 25.41 млн. лв., като по икономическите елементи са насочени 24.81 млн. лв.

Балансовата стойност на активите на Саф Магелан към края на декември е 26.8 млн. лв. Нетекущите са оценени на 9.05 млн. лв., а текущите активи на 17.75 млн. лв.

Дългосрочните задължения на компанията за 2007 г. са 6.83 млн. лв. Текущите пасиви, натрупани през миналата година, са 11.14 млн. лв.

Основният капитал на дружеството е 1.72 млн. лв., а собственият е в размер на 8.84 млн. лв.

Засега акциите на Саф Магелан поскъпват на БФБ с 6.06% на средните 24.5 лв. за лот. До момента по позицията са изтъргувани 50 акции.


Българският бизнес

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg