На 1 февруари бе обявена новината за „най-горещото“ IPO на 2012 г. - това на Facebook. Въпреки че акциите няма да са на пазара до втората четвърт от годината, всички инвеститори говорят само за това.

Освен Facebook, има още някои големи американски компании, които инвеститорите биха желали да станат публични.

Ето кои са 6-те големи американски компании, които трябва да станат публични, за да задоволят желанието на американските инвеститори, според Investopedia:

Mars

Кой не обича шоколадчетата на компанията, като Snickers, Milky Way или бонбоните M&Ms. Те правят още храните за домашни любимци Whiskas, както и една от най-популярните в САЩ марки ориз. Годишните им приходи са над 27 млрд. долара и имат 64 000 служители.

Chic-Fil-A

Това е верига ресторанти за бързо хранене. Имат годишни продажби от 3.5 млрд. долара до 2010 година и 11.35% ръст за 2009 г. В момента имат 1500 заведения в страната, но растат бързо.

Cargill

Компанията е основана в края на Гражданската война и е показала възможност да се адаптира. Произвежда и разпространява продукти за селското стопанство (като в тази сфера е лидер), има звена за търговия на стоки и анализаторски услуги. Годишните приходи са от над 110 млрд. долара.

Publix

Това е верига супермаркети, с проникване най-вече в щатите Флорида, Южна Каролина. Джорджия, Алабама и Тенеси. Имат 145 000 служители и годишни приходи от над 23 млрд. долара.

Fidelity

Това е най-големият взаимен фонд в САЩ с клиентска база от над 24 милиона души. Има 44 000 служители и приходи от 15 млрд. долара на година.

Enterprise

Enterprise Rent-A-Car е най-голямата компания за коли под наем в САЩ. Има над 7 000 офиса в страната и 78 000 служители. Разполага с 1.1 милиона автомобила, а годишните приходи са от около 13 млрд. долара.