Скок в приходите на ИК Холдинг заради консолидирането и на М+С Хидравлик и ЕМКА

594
Скок в приходите на ИК Холдинг заради консолидирането и на М+С Хидравлик и ЕМКА

Нентите приходи от продажба към първо тримесечие на годината на Индустриален капитал холдинг АД на консолидирана база скачат от 1.8 млн. лв. на актуалните 40.61 млн. лв. на годишна база. Интересното в предоставения по-рано отчет на компанията е, че срещу тримесечния резултат на холдинга стоят данните към декември 2007 г.

Основната причина за големия ръст в постъпленията от продажба се дължи на промяна в политиката на холдинга да консолидира резултатите на дъщерни и асоциирани дружества.

Ако през 2007 г. Индустриален капитал е консолидирал резултатите на компании, в които контролира над 50% от капитала (Силома АД и Руболт АД), то към 31 март тази година в отчета са взети под внимание и резултатите на други три дружества – ЗАИ АД (47.22%), ЕМКА АД (33.42%) и М+С Хидравлик АД (22.37%).

Вследствие на промяната и разходите по икономически елементи репсективно отчитат сериозно повишение. За година те се покачват от 1.5 млн. лв. на 25.77 млн. лв. В основата са разходените за материали средства.

Тримесечната печалба на холдинга на консолидирана база по последни данни е 2.75 млн. лв. при 274 хил. лв. година по-рано.

Засега акциите на холдинга поскъпват с 3.32% на средните 9.04 лв. при обем от 2 102 изтъргувани книжа.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg