Софарма купува украинската ОАО „Витамини"

667
Софарма АД () сключи договор за покупка на украинския фармацевтичен завод ОАО „Витамини" и едноименното търговско дружество, съобщи БФБ.

Фармацевтичният завод с 5.3 милиона щатски долара реализирана продукция през изминалата година е на 13-о място в рейтинга на фармацевтичните предприятия в Украйна. Продуктовото портфолио на компанията включва 64 продукта.

Нека припомним, че съветът на директорите овласти Огнян Донев в качеството си на изпълнителен директор на Софарма да проведе необходимите преговори и извърши всички фактически и правни действия за сключването на съответния договор за покупка на украинското предприятие.

Също така, при осъществено първично публично предлагане на акции на латвийската компания „Олайнфарма", Софарма АД успя да запише 108 500 хиляди акции от капитала й, стана ясно в началото на октомври.

Припомняме, че в края на септември Софарма АД подписа договор с полската фирма Натур Продукт Здровит ООД за учредяване на съвместно дружество.

През миналия месец стана ясно, че фармацевтичната компания е направила успешно своята първа продуктова регистрация на турския пазар. Регистрираният медикамент, който ще бъде продаван на турския пазар е инжекционен разтвор.

Metilprednizolon е противовъзпалително и противоалергично средство, което широко се използва в спешната медицина при сериозни шокови и хронични състояния, неподдаващи се на стандартно лечение.

Днес акциите на Софарма АД поскъпнаха с 2.06%, до средните 8.90 лв. при обем от 102 519 книжа.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg