Софарма трейдинг увеличи капитала си до 30 млн. лв.

582
Софарма трейдинг увеличи капитала си до 30 млн. лв.

С решение на общото събрание на акционерите на "Софарма трейдинг" - АД, София капиталът на дружеството се увеличава от 20 млн. лв. на 30 млн. лв. чрез издаването на нови 10 млн. обикновени поименни безналични акции с право на глас с номинал един лев всяка.

Всеки акционер има право да придобие част от новите акции, която съответства на неговия дял в капитала преди увеличението, като всеки две притежавани акции преди увеличението дават на акционерите право да запишат една акция от увеличението.

Общото събрание на акционерите определя срок един месец, в който срок акционерите могат да запишат акции от увеличението и да внесат 25 % от стойността на записаните акции.

Ако в срока за записване на нови акции същите не бъдат записани изцяло от акционерите, останалите незаписани акции до 30 млн. лв. могат да бъдат записани в едноседмичен срок от акционерите, които са записали акции в едномесечния срок, при спазване на процентното съотношение на записаните от тях акции.

Увеличението на капитала е стъпка от листването на дружеството на Българска фондова борса. Компанията планира да осъществи вторично публично предлагане в рамките на настоящата година.

Основни акционери в Софарма трейдинг са Телсо АД с 45.33%, Българо-Американски инвестиционен форнд с 33.4% и Татяна Дракулова с 11 на сто.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg