Соларпро холдинг АД реализира над 26 млн. лв приходи от дейността и печалба от почти 5 млн. лв на консолидирана база за второто тримесечие на 2011 г. EBITDA на компанията за отчетния период на консолидирана база възлиза на 7.9 млн. лв.

Високите резултати от дейността на „Соларпро холдинг" АД за второто тримесечие на 2011 г. се дължат на затвърждаването на лидерската позиция на дружеството в сектора на инженеринг, доставка и строителство (Engineering, procurement and construction - EPC контракти) на фотоволтаични електрически централи в региона. Компанията има портфолио от над 30 MWp инсталирани мощности и още около 40 MWp в процес на изграждане. В него влизат както малки инсталации от около 100 kWp, така и големи проекти от над 5 MWp.

„Соларпро холдинг" АД е вертикално интегрирана група от фирми в областта на слънчевата енергия - от производство на оборудване и компоненти за производство на соларни панели, производство на самите соларни модули, проектиране, строителство, до поддръжка на соларни паркове. Компанията осигурява пряко над 300 работни места и над 600 работни места чрез подизпълнители и доставчици.

В началото на юни акциите на Соларпро Холдинг АД бяха официално въведени за търговия на Българска фондова борса - София АД. Компанията е чест от „Алфа финанс холдинг" АД.

Последната сделка с акции на Соларпро Холдинг е на цена от 0.55 лв. за брой.