Мексико няма традиция в производството на суперавтомобили. Една компания в страната обаче се надява да разчупи този стереотип.

В интернет бяха публикувани снимки на Inferno Exotic Car.

Вижте още: Запознайте се с хърватския суперавтомобил

Обещанията са возилото да разполага с двигател V8 с мощност от 1 400 конски сили, чрез който да ускорява от нула до 100 км. ч. за под три секунди. Максималната скорост се очаква да е ограничена до 390 км. ч.

Тези достижения суперавтомобилът се очаква да постига благодарение на специалното си тяло, съставено от сплав от алуминий, сребро и цинк. Материята е изключително здрава и еластична, като ще предоставя възможност за абсорбиране на голяма част от енергията в случай на удар.

Цената на автомобила и времето, в което ще се появи на пазара, не са уточнени. Мексиканската компания обаче планира производството му в Италия, където имат достатъчно опит и традиция в тази област.

Дизайнер на модела е италианецът Антонио Ферайоли, чието име се свързва с участие в разработката на луксозния Lamborghini Veneno Roadster.

Собственик на мексиканската компания с амбиции за производството на суперавтомобила е Алваро Гутиерез. Той е изпълнителен директор на LTM Hot Sport - компания, произвеждаща пътни знаци.

Плановете на Гутиерез са да произведе между пет и седем прототипа, които да бъдат изложени в най-богатите световни дестинации, като Лондон, Маями, Дубай и Лос Анджелис.