Търговията с книжата на Бианор стартира до две седмици

729
Търговията с книжата на Бианор стартира до две седмици

Стартът на търговията с акциите на „Бианор” АД се очаква в рамките на следващите две седмици. За това съобщиха днес от компанията.

Дружеството регистрира коносолидирани приходи от 1.512 млн. лв. през първите шест месеца на 2007 г., което е с 34% повече в сравнение с резултатите за същия период на 2006 г.

Консолидираната печалба на компанията за първата половина на 2007 г. е 215 хил. лв., или 14% повече в сравнение със първите шест месеца на 2006 г.

„Тази и следващата година са периоди на инвестиции за Бианор, но това не ни пречи да подържаме добър темп на растеж на печалбата в групата”, заяви Костадин Йорданов, изпълнителен директор на „Бианор” АД.

„Към момента се придържаме към изнесените по-рано през годината прогнози за развитие на бизнеса и моите очаквания са те да се изпълнят. Обявеният в инвестиционната ни програма представителен офис в САЩ вече функционира и очаквам скоро да даде първите си резултати. До края на годината ще реализираме и други вече обявени инвестиции”, допълни Йорданов.

В началото на седмицата бе обявено, че двама от петимата студенти, започнали стаж в компанията официално ще станат част от екипа на компанията през септември.

Бианор увеличи капитала си от 540 222 лв. на 675 222 лв. чрез издаване на нови 135 000 броя обикновени, безналични акции с право на глас, с номинал 1 лв. всяка една.

Първичното публично предлагане на дружеството бе осъществено по метода „бук билдинг” (book-building) в периода 25–29 юни, като общата продажна стойност на разпределените в предлагането акции е 1 383 750 лева (135 хил. акции по 10.25 лв.).

Набраната сума ще бъде използвана за разработване на нови канали за продажба, придобиване на други фирми от бранша, сертификации и инвестиции в настоящите дружества от групата.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg