Началната дата за търговия с правата от увеличението на капитала на Петър Караминчев АД на Българска фондова борса ще започне на 24 януари и ще приключи на 6 февруари. Съответно първата дата за прехвърляне на правата също ще е 24 януари, а за крайна дата е определена 8 февруари, съобщиха от БФБ.

Последната дата за записване на акции от увеличението е 4 март. Присвоеният борсов код на издадените права е R1PKAR

Компанията планира да увеличи капитала си от 662 хил. лв. на 3.31 млн. лв. чрез издаване на 2.648 млн. нови акции. Съотношение между издадените права и новите акции е 1:4, като всяко лице може да запише най-малко 4 нови акции и най-много такъв брой акции, който е равен на притежаваните от него права, умножен по четири.

Капиталът ще бъде увеличен, само ако бъдат записани и платени най-малко 2.5 млн. нови акции.

Борсовият член, упълномощен да обслужва увеличението на капитала, ще бъде ИП Авал Ин АД, а банката, в която ще бъде открита набирателна сметка - ТБ Банка ДСК ЕАД.

Право да участват в увеличението на капитала имат лицата, придобили акции най-късно 7 дни след обнародване на съобщението в Държавен вестник или към 18 януари, а днес е последната дата за сключване на сделки с акции на това дружество на БФБ, в резултат на които приобретателят има право да участва в увеличението на капитала.

Днес по позицията се сключиха сделки за 149 акции на цени между 10.5 лв. и 13.79 лв. Средната им стойност се снижи с 18.88%, до 11.34 лв.