Транскарт АД с ново ръководство

901
Транскарт АД с ново ръководство

На редовно годишно Общо събрание на акционерите на Транскарт АД, което се проведе на 15 юли 2008 г., бе взето решение за промяна в състава на Съвета на директорите.

Промяната се изразява в освобождаване на Любомир Каримански като Изпълнителен директор и член на Съвета на директорите на Транскарт АД. Той пое дружеството в края на октомври 2007 г., когато след Вътрешна проверка бяха констатирани тежки финансови злоупотреби и "нарушения на добрите бизнес практики" от страна на бившия председател на Управителния съвет Христо Георгиев, коментират от дружеството.

От края на миналата година в Транскарт АД бяха предприети серия от оздравителни мерки, последвани от организационни и структурни промени в дружеството.

Общото събрание на акционерите освободи от отговорност за дейността им от техния избор на 30 октомври 2007 г., до края на 2007 г. членовете на Съвета на директорите, в състав „Петрол холдинг” АД, представлявано от Митко Събев, Любомир Каримански и Дамян Дамянов. Не бяха освободени от отговорност членовете на предишния Борд на директорите на Транскарт АД, чиито бивш председател бе Христо Георгиев.

За Изпълнителен директор и член на Съвета на директорите на Транскарт АД бе избран Владимир Ангелов.

Основна цел на всички предприети в последните месеци действия и последвалите ги решения на ОСА остава запазване добрата репутация на Транскарт като един от лидерите в местния пазар на безналични картови разплащания и съхраняване доверието към продуктите, носещи марката Транскарт.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg