Трейс Груп Холд с договори на стойност 27.3 млн. лв. от началото на годината

870
Трейс Груп Холд с договори на стойност 27.3 млн. лв. от началото на годината

Изпълнението на общо 17 поръчки на обща стойност 27 323 342 лв. са поели компаниите от структурата на „Трейс Груп Холд” със сключени договори само от началото на тази година, съобщават от компанията.

Други шест договора за общо 11 214 818 лв. предстои да бъдат подписани в резултат на вече спечелени конкурси.

Консорциум „Станилов – Трейс” ще строи главен канализационен колектор на стойност 11 019 325 лв. в град Стара Загора, което представлява първият инфраструктурен проект на българска община, финансиран със средства от структурните и кохезионния фонд на Европейския съюз. „Трейс Груп Холд” АД е и изпълнител на проект на Министерство на отбраната за изграждане на складово съоръжение и асфалтиране на площадка към него в авиобаза Безмер, чиято стойност е 179 596 лв.

„Трейс Груп Холд” АД обединява 10 браншово обвързани компании, седалищата на които са в структуроопределящи региони на България.

Нова база за производство на асфалтова смес с капацитет 220 тона на час беше пусната в експлоатация на 30 юли 2007 г. в село Богомилово, област Стара Загора, от „Трейс Груп Холд” АД чрез дъщерното му дружество „Пи Ес Ай” АД.

Съоръжението с марка Marini, тип Ultimap 2700 BS, модел Е 250 L е произведено през 2007 г. и може да произвежда всички видове асфалтови смеси, включително и сплитмастик. Към него има и емулсионна база с производителност 8 тона на час, а стойността на инвестицията е 1.7 млн. Евро.

Една от малкото в България асфалтови бази, с подобен капацитет и оборудване, отговаря на всички технически, екологични и здравословни изисквания, а работата й е изцяло компютъризирана. Новата мощност увеличава възможностите за участие на „Трейс Груп Холд” АД в бъдещото разширяване на инфраструктурно строителство, финансирано от фондовете на Европейския съюз, като нейната продукция може да покрие и най-високите изисквания на възложителите.

Нека припомним, че Трейс Груп Холд планира да увеличи капитала си от настоящите 2 млн. лв. на 2.2 млн. лв., като ще предложи на Българска фондова борса 200 хил. акции, или 10% от капитала си.

За 2006 г. Трейс Груп Холд има приходи от обичайна дейност от 117.902 млн. лв., спрямо 113.076 млн. лв. за година по-рано. Печалбата на компанията след облагане с данъци е 5.242 млн. лв., докато за 2005 г. е 8.15 млн. лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg