„ЦБА-Габрово” ЕООД, едно от трите дъщерни дружества на „ЦБА Асет Мениджмънт” АД днес открива официално трети супермаркет в Габрово. Магазинът се намира в центъра на квартал „Дядо Дянко”, бул. „Трети март” №49.

Супермаркетът е с ключова локация, на главния път към курортното селище Узана. Общата площ на търговския обект възлиза на 643 кв. м, търговска площ е 230 кв. м.

Компанията е инвистирала близо 300 хил. лв. в ново оборудване.

Дружеството е инвестирало в новите обекти общо 6.5 млн. лв., разкритите нови работни места от началото на годината са 270.

В магазина ще се предлага богато разнообразие от над 8 000 вида стоки, традиционните за веригата кулинарен кът, пресни плодове и зеленчуци, специализиран кът за алкохол и продуктите от собствената търговска марка. Предлага се възможността за плащане с ваучери, дебитни и кредитни карти.

На 30 май 2008 г. предстои провеждането на извънредно общо събрание на акционерите на „ЦБА Асет Мениджмънт” АД, на което следва да се вземе решение за овластяване на Управителния съвет и изпълнителния директор на дружеството за извършване на сделката с „Бурлекс- 104” АД.

След вземането на решението и подписване на окончателния договор за придобиване на търговска верига Бурлекс, „ЦБА Асет Мениджмънт” АД ще се превърне в най-голямата българската компания, лидер в бързооборотната търговия. На практика дружеството ще управлява 29 супермаркета, с обща търговска площ 16 500 кв. м, разположени в София, Варна, Русе, Добрич, Каварна, Провадия, Търговище, Велико Търново и Габрово.