Централен депозитар регистрира Трейс Груп Холд и Финанс Инженеринг АД

3402
Централен депозитар регистрира Трейс Груп Холд и Финанс Инженеринг АД

Акциите на Трейс Груп Холд и Финанс Инженеринг АД бяха регистрирани в Централен депозитар, показва седмичния бюлетин на институцията.

Трейс Груп Холд e концентрирано в областта на строителството и свързаните с него дейности, като обединява 10 обвързани компании, седалищата на които са в структуроопределящи региони на РБългария.

Това са Пи Си Ай, СК Трейс, УСМ АД, ПСФ Мостинженеринг, Трейс Бургас, Трейс София, Родопа Трейс, Берко Трейс, Пътстройинженеринг и Пътно подържане АД.

Трейс Груп Холд АД е член на Асоциацията на индустриалния капитал в България, на българска браншова камара "Пътища" и на БТПП. Основният капитал на дружеството е 2 млн. лв.

Финанс Инженеринг е специализирано в консултациите на дружества относно капиталовата им структура, управление и придобиване на финансови вземания и на дългови портфейли, факторинг, фючърси, управление на предприятия в ликвидация, както и на предприятия в ликвидни кризи, консултантски и информационни услуги, маркетинг и финансов инженеринг и др.

Основният капитал на дружеството е 10.386 млн. лв., като Трейдърс Интернейшинъл, САЩ притежава 87.50% от компанията, а Генади Табаков има 12.50 на сто.

Финанс инженеринг АД притежава по 100% от капитала на Финанс инженеринг енерджи ЕАД – София и Финауто ЕООД – София и 50% от Постфинанс АД – София.

От двете компании не бяха открити за коментар относно плановете им свързани с Българска фондова борса.

За листване на Българска фондова борса ще гласуват акционерите на Инермат АД на предстоящото на 27 юли 2007 г. общо събрание на акционерите, пък става ясно от съобщение в Държавен вестник.

Инермат АД е приемник на създаденото през 1968 г. ДСО 'Инертни материали' Стара Загора. По това време са били проектирани и изградени находищата 'Зимница' – за добив и преработка на речна баластра, и 'Братя Кунчеви' – за добив и преработка на различни фракции трошен камък.

Компанията е специализирана в добива и преработката на материали за строителството, като пясък, трошен камък, чакъл, бетон и др.

Капиталът на дружеството е 2.566 млн. лв., като Тракшън Ентърпрайсис, САЩ притежава 77.944% от дружеството, а Христо Василев и Кристиана Василева-Пенкова имат респективно по 18.317 и 2.954 на сто.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg