Явор изплати задълженията си към Агенцията за държавни вземания

454

Явор АД-Варна е погасило задълженията си към Агенцията за държавни вземания, възникнали по реда на Закона за уреждане на необслужваните кредити в общ размер на 2.291 млн. долара, съобщават от Българска фондова борса.

В края на юни Борислав Найденов, член на Съвета на директорите на дружеството съобщи пред Profit.bg, че Явор АД е получил авансовото си плащане за продажбата на имот с площ от 22 580 кв. м, намиращ се в гр. Варна.

Компанията сключи предварителен договор за продажба на недвижим имот на обща стойност 12 млн. евро, като аванс от 30% от стойността на сделката трябваше да бъде осъществен в 15-дневен срок от подписване на договора.

Останалата част от сумата дружеството ще получи в 6-месечен срок. За първите три месеца на настоящата година дружеството има загуба от 84 хил. лв. срещу 1.185 млн. лв. печалба за година по-рано.

Днес по позицията се изтъргуваха 19 акции на цена от 67.10 лв. Оферта за покупка има на цена от 60.01 лв., а за продажба на ниво от 70.00 лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...