Захарни заводи АД ще увеличава капитала, издава облигации

538

Захарни заводи - АД (), Горна Оряховица свиква общо събрание на акционерите на 14 септември 2007 г., на което ще се гласува предложение за увеличение на акционерния капитал със средства на дружеството чрез превръщане на резервите в акционерен капитал, гласи съобщение в Държавен вестник.

Акционерите на компанията също ще овластят управителния съвет да вземе решение за увеличаване на капитала по реда на чл. 112 от ЗППЦК. Увеличение на капитала по този член от закона може да се предприеме чрез издаване на права, или чрез конвертирането на облигации в акции.

Третата точка в дневния ред предвижда устава на компанията да се промени с цел упълномощаване на управителния съвет да вземе решение за издаване на облигационна емисия.

Общото събрание ще вземе и решение за извършване на сделки по смисъла на чл. 114 от ЗППЦК (в особено големи размери).

Захар инвест АД притежава 43.00% от капитала на дружеството, докато ГУ-Фарадей ЕООД и Ритъм-4-ТБ ЕООД имат по 25.58 и 25.55 на сто.

Към момента акциите на компанията поскъпват с 18.33% до средно ниво от 112.76 лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg