Зетят на очаквания кандидат за президент от Демократическата партия – Хилъри Клинтън, закрива хеджфонда си, който бе създаден с цел да се облагодетелства от възстановяването на Гърция от кризата.

Причината за това – епична загуба в размер на 90% от инвеститорските средства.

Два източника на щатското издание New York Times твърдят, че Eaglevale Partners - хеджфондът, основан от Марк Мезвински, съпрук на Челси Клинтън, приключва с дейността си.

Фондът беше набрал близо 25 милиона долара инвеститорски средства, за да купува акции от гръцките банки и гръцки държавни облигации.

Основните очаквания, въз основа на които инвестира фондът, бяха, че гръцката икономика, която бе изпаднала в сериозна криза преди няколко години, ще стане свидетел на силно възстановяване след отминаването на кризата.

И докато инвеститорите видяха сериозни повишения в инвестициите си през последните години, а гръцката борса е най-добре представящата се от началото на годината, съдбата на фонда идва да покаже колко важно е времето, в което се прави един залог.

Мезвински, заедно с другите съоснователи на фонда, са бивши служители на щатската инвестиционна банка Goldman Sachs. Те обаче избързаха с времето за залозите си, което е донесло огромната загуба на фонда им.