Въпреки че главният изпълнителен директор на Goldman Sachs Лойд Бленкфайн инвестира при него и че е зет на Бил и Хилари Клинтън, Марк Мезвински (и двама негови бивши колеги от Goldman Sachs, които ръководят управляващото дружество Eaglevale Partners) уведомиха акционерите си, че са "сгрешили" по отношение на Гърция, което, от своя страна, е донесло загуби на основния хеджфонд на компанията в две от последните три години.

Под 'сгрешили' съпругът на Челси Клинтън има предвид, че един от фондовете на Eaglevale, който е съсредоточен върху инвестиции в Гърция, има 48% отрицателна доходност през миналата година, пише The Wall Street Journal, а основният фонд на компанията е на загуба в две от последните три години.

През 2013 г. Institutional Investor обяви Мезвински за "изгряваща звезда в хеджфонд индустрията".

В края на 2011 г. той съосновава базирания в Ню Йорк хеджфонд Eaglevale Partners заедно с Бенет Грау и Марк Малън.

Мезвински е най-известен с това, че е съпруг на Челси Клинтън. Той е завършил Религия и философия в Станфордския университет, както и Политика, философия и икономика в Оксфордския университет. Преди да създаде своя компания, е бил портфейлен мениджър в инвестиционната компания 3G Capital. Eaglevale управлява активи за над 400 млн. долара.

Хеджфондът, съоснован от зетя на Бил и Хилари Клинтън, е понесъл загуби във връзка с ненавременни инвестиции, свързани с икономическото възстановяване на Гърция.

Основният фонд на компанията на Мезвински е изгубил 3.6% през миналата година, изоставайки значително от сходните на него фондове, следени от HFR Inc, които са хенерирали 5.7% доходност. През 2013 г. Eaglevale записа 2.06% доходност и загуба от 1.96% през 2012 г.

Един от по-малките фондове на Eaglevale, който се концентрира върху инвестиции в Гърция, има 48% отрицателна доходност през миналата година.

“Прогнозите ни по отношение на политическата ситуация в Гърция се оказаха неточни,” пишат Мезвински и неговите партньори в писмото си до акционерите.

Сега от фонда вероятно ще има значителен отлив на капитали, защото писмото на съоснователите завършва с думите, които никой не иска да чува от своя хеджфонд мениджър, независимо кои са неговите тъст и тъща: “На този етап се въздържаме от предоставянето на убедителни прогнози.”