„Златна Тракия” АД издава емисия корпоративни облигации при условията на частно пласиране, като водещ мениджър е Пощенска банка. Това е първата поред емисия корпоративни облигации на дружеството, емитирана на 14 август 2007 г. Размерът на облигационния заем е три милиона и петстотин хиляди евро, разпределени в 3500 броя облигации с номинал 1000 евро всяка.

Емисията е с 5 години срок до падежа при годишен плаващ купон в размер на 6-месечния Euribor + 4% и шестмесечен срок на купонното плащане. Облигациите са обезпечени с ипотеки на недвижими имоти и с особени залози на машини и оборудване.

Планираното използване на набраните средства от емисията е за рефинансиране на задължения, както и за финансиране на дейността на дружеството.

Първоначално емисията е пласирана при условията на частно предлагане, като на по-късен етап ще бъде предложена за вторична търговия на Българска фондова борса-София АД, след потвърждаване на проспект от Комисията за финансов надзор.

„Златна Тракия” АД е едно от водещите дружества в България за покупка, преработка и търговия с пшеница, ечемик, царевица, както и маслодайни слънчогледови семена, които се преработват в сурово и рафинирано олио.

”Златна Тракия” АД е в процес на изграждане на инсталация за производство на биодизел на базата на слънчогледово масло.