80% от фирмите у нас подали декларациите си онлайн

1187
80% от фирмите у нас подали декларациите си онлайн

© Pixabay

80% от фирмите у нас са подали годишните си декларации по електронен път. До момента в цялата страна са приети 248 000 корпоративни декларации, като 195 000 от тях са изпратени по интернет, подписани с електронен подпис.

На хартия, в офисите на НАП и чрез пощенските станции, до сега са подадени 53 000 формуляри, съобщават от Националната агенция за приходите.

Фирмите, които подадат годишните си декларации по електронен път, ползват 1% отстъпка от дължимия годишен корпоративен данък (но не повече от 1000 лв.). Тази отстъпка важи, само ако и данъкът е внесен до крайния срок за подаване на формуляра - 31 март 2017 г. С декларацията се подава и годишният отчет за дейността.

Срокът за подаване на годишните декларации за облагане с корпоративен данък е 31 март. Това е и срокът, в който трябва да се плати дължимият корпоративен данък, след приспадането на направените авансови вноски.

Плащането на задължението към хазната може да стане във всяка банка с попълване на вносна бележка за плащане към бюджета. Други варианти за плащане са с пощенски запис или чрез интернет.

НАП: 11 хил. се възползваха от 5% данъчна отстъпка5% отстъпка върху данъка за довнасяне по годишната си данъчна декларация, могат да ползват физическите лица, които подадат декларацията си по електронен път до 31 март тази година

Неподаването на декларациите се санкционира, като минималната глоба е 500 лева за юридическото лице и 200 лева за управителя на фирмата.

Повече информация за попълването и подаване на декларацията за облагане с корпоративен данък може да се получи на телефона за информация на НАП 0700 18 700 на цената на градски разговор.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg