ЕС ще прави списък на страните, неоказващи данъчно съдействие

1516
ЕС ще прави списък на страните, неоказващи данъчно съдействие

© Pixabay

Европейският съюз ще изготви списък на юрисдикциите, които не оказват съдействие за данъчни цели. Това ще една от стъпките в подготовката на проект за директива срещу избягването на данъци по отношение на хибридните несъответствия с трети страни.

Списъкът със страните, където най-често се използват за укриване на данъци ще бъде готов в края на 2017 година. Това стана ясно след 3520-тото заседание на ЕКОФИН, което се проведе вчера в Брюксел. На базата на изготвения списък, ЕС ще предприеме последващи стъпки, които трябва да пресекат укриването на данъци.

800 длъжници даде НАП на съд за месец8000 длъжници с неплатен ДДС и други данъци от края на 2016 г. вече са в процедура по събиране с изпълнително дело

„Съветът постигна съгласие по позицията си относно правилата, целящи заличаването на хибридните несъответствия с данъчните системи на трети страни, чрез които се предотвратява избягването на данъци от мултинационалните компании.“, пише в съобщение публикувано на страницата на Министерството на финансите.

Предложението допълва и съответно надгражда първата директива срещу избягването на данъци, приета през юли 2016 г. Съветът ще одобри проекта на директива, след като Европейският парламент даде своето мнение.

Държавите членки следва да транспонират директивата в своите законодателства до 31 декември 2019 г., се посочва в съобщението.   

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Ba Na Hills - слънчевата земя на чудесата

Кацнал на висок хълм, който гарантира прекрасен природен пейзаж,...