Глоби от 500 лв. за фирми без дейност, неподали декларация

1963
Глоби от 500 лв. за фирми без дейност, неподали декларация

© Pixabay

Годишна декларация за облагане с корпоративен данък са длъжни да подават и фирмите, които не са осъществявали дейност през 2016 година, съобщават от Националната агенция за приходите. Срокът за подаване на декларациите е 31 март тази година.

Неподаването на декларациите се санкционира, като минималната глоба е 500 лева за юридическото лице и 200 лева за управителя на фирмата, уточняват от НАП.

Фирмите без дейност трябва да попълнят отделен формуляр - образец 1010а. В него дружествата декларират, че за предишната година не са имали дейност по смисъла на Закона за счетоводството.


Към тази декларация не се прилага годишен отчет за дейността. Декларациите се подават в офисите на НАП по мястото на регистрация на фирмите, по пощата с обратна разписка или по интернет.

Повече информация за попълването и подаване на декларацията за облагане с корпоративни данъци може да се получи на телефона за информация на НАП 0700 18 700 на цената на градски разговор.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg