Да създадеш креативна среда за работа, в която служителите да намират своето място, да се развиват и да си тръгват всеки ден с удовлетворение от свършената работа, е ключът за успеха на всяка компания.

Доволните служители са не само тяхна емблема, но и ресурсът, който може да я изведе и наложи на световно ниво. Компаниите, които са съумели да го постигнат тази среда за служителите си не са много.

Но все пак нека направим уточнение, че едно е мениджърите на компаниите да си мислят, че са създавали изключително добра среда за работа на своите служители, съвсем друго е те самите да го усещат по този начин.

В края на миналата година порталът Glassdoor обяви Топ 50 на компаниите, които получават най-висока оценка от своите служителите си. Консултантската компания Bain & Company отново е начело на класацията, след като миналата година отстъпи първото място на компанията за споделени услуги за настаняване Airbnb.

Bain & Company е американска компания със седалище в Бостън, Масачузетс. Тя предоставя консултантски услуги на бизнеса, неправителствени организации и правителства, и е една от най-големите три стратегически консултантски фирми в света.

Bain разполагат с 54 офиса в 34 страни и 5700 служители. Годишните приходи на компанията са над 2 млрд. долара.

Един от най-известните служители на Bain & Company е американският конгресмен Мит Ромни.

След дипломирането си Ромни става управленски консултант в Bain & Company в Бостън, като през 1984 г. е сред основателите на свързаната с нея компания за управление на активи „Бейн Кепитъл“, а през 1991-1992 г. ръководи и самата Bain & Company.

Компанията няма офис в България и не е масово позната, но от 2010 г. работи в тясно сътрудничество с Първа инвестиционна банка.

Вижте как изгледа Топ 10 на най-желаните за работа компании за 2017:
1. Bain & Company
2. Facebook
3. The Boston Consulting Group
4. Google
5. World Wide Technology
6. Fast Enterprises
7. In-N-Out Burger
8. LinkedIn
9. Adobe
10. Power