Революционен продукт за българския капиталов пазар

1549
Революционен продукт за българския капиталов пазар

Вчера, 13 юни 2018 г., в 12:21 часа, се сключи първата сделка на регулиран пазар в България с търгуем сертификат, базиран на фиксинга на БНБ за щатски долар/лев (USD/BGN), информираха от Капман чрез своята Facebook страница.

Това е първият в България публично търгуваем дериват със сетълмент Т+30, като приключването по сделката ще бъде извършено чрез системата на Централен депозитар АД.

Емисията се търгува в лева.

За повече информация посетете следния линк: USDBGN30 или MTF Sofia. 

„Това е една малка крачка, която е значима за нашия капиталов пазар“, заяви Ангел Хаджийски, председател на Съвета на директорите на Капман.

„Използвахме изградената инфраструктура в страната и създадохме продукт, който ще приключи в България. Дериватът може да се ползва, както за хеджиращи операции, така и за спекулативни такива. Той може да стъпи върху всяка стока или актив, който има официална цена, за да послужи като основа за извършването на сетълмент", каза още Хаджийски.

Според него, съвсем скоро се очакват и други подобни продукти, които могат да се създадат, както върху акции и индекси, така и върху стоки.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Едно от най-добрите депозитни предложение за парите ви

Депозитът „Всичко е точно“ е специално за вас