Сирма Медикъл Системс с награда за стартъп на годината

723
Сирма Медикъл Системс с награда за стартъп на годината

© Сирма Медикъл

Българската компания Сирма Медикъл Системс АД, разработчик на приложението Diabetes: M, бе обявена за най-успешната стартираща компания на годината на вторите годишни награди Innovation, Technology & Sourcing Awards 2017, организирани от Българската аутсорсинг асоциация (БАА) и Българската асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ).

Събитието се фокусира върху постиженията на българските фирми от сектора на изнесените услуги и IT сектора, инвеститорите и местните власти за добри практики, високи бизнес постижения и създаване на благоприятна бизнес среда за растежа на индустрията.

На престижния форум бяха раздадени награди в общо 10 категории, а официалната церемония се проведе в рамките на тазгодишната аутсорсинг конференция „Дефиниране на устойчивите бизнес модели на бъдещето“, която се проведе на 16 юни в Бургас.

Основният продукт на компанията е Diabetes: M -  уникално мобилно приложение, разработено от диабетици за диабетици. То е изключително удобно и лесно за ползване, с функционалности за съхраняване на лични медицински данни.

С негова помощ диабетно болните могат да следят, анализират, преглеждат, споделят и управляват всички аспекти на своето състояние, посредством своите мобилни телефони или таблети, по всяко време и на всяко място.  Приложението може да се използва от пациенти с диабет 1 и 2, бременни жени с гестационен диабет и всеки, който иска да контролира своето хронично диабетно състояние или това на член на семейството.

Освен от пациентите, лекарите също използват приложението, което в допълнение се препръчва от диетолози и други здравни специалисти.

„Много сме горди с оценката на журито и благодарни за присъждането на наградата в този важен етап от развитието на компанията. Това е ясен знак, че мисията ни да помагаме на хората да управляват своето здраве е забелязана и оценена от водещите експерти в индустрията“, заяви Росен Върбанов, СЕО на Сирма Медикъл Системс.

До края на лятото предстои включването на редица допълнителни функционалности и подобрения, както и пускането на уеб-базиран потребителски интерфейс. Това ще предложи на потребителите повече начини за проследяване и анализ на данните, помагайки им да управляват както разходите, така и риска на диабетното състояние.

„Въпреки че това е първи продукт от портфолиото на компанията, нашите амбиции са да разработим обща платформа за цялостно управление на хронични заболявания“, допълни Върбанов.

Броят на възрастните в световен мащаб, страдащи от диабет, е 422 милиона през 2016 година. Ако настоящите тенденции се запазят, над 700 милиона души ще бъдат засегнати от това заболяване до 2025 година.

Световните разходи за лечение на диабет възлизат на 825 милиарда долара годишно, показват резултатите от изследването, проведено от Imperial College London и Световната здравна организация.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg