Konica Minolta пуска AIRe Lens в Европа

2025
Konica Minolta пуска AIRe Lens в Европа

© Konica Minolta

През октомври 2018 г. Konica Minolta пусна на пазара AIRe Lens - ново преносимо решение за добавена реалност (AR). Смарт очилата са проектирани, така че да използват предимствата на дигиталните технологии, за да улесняват работата в промишлените предприятия, дигитализирайки ръководствата за поддръжка.

AIRe Lens са разработени специално за индустриални приложения. Те предлагат трайност, комфорт и високо оптично качество, изисквани за цял ден в производствени условия, където прецизността и безопасността са от първостепенно значение.

Благодарение на това решение, крайните потребители получават техническа информация и насоки стъпка по стъпка, като същевременно остават мобилни и със свободни ръце, което позволява новите процеси да бъдат по-ефективни.

"Докато дигитализацията оформя и подобрява много процеси в индустрията, за работниците на поточната линия често не може да направи нищо. Техните работни процеси се основават основно на хартия, което ги прави неефективни, тъй като имат нужда ръцете им да са  свободни, особено при сглобяването на сложни и обемисти машини", обясни Зденек Врбка, програмен мениджър Smart Glasses, Konica Minolta Business Innovation Centre Europe.

Решението е направено така, че да насочва операторите стъпка по стъпка през работния процес, като задачи по сглобяване, поддръжка или осигуряване на качеството. Очилата могат да се контролират чрез прости жестове или натискане на бутон. Те са изградени в оптимална комбинация от здрав дизайн, малко тегло, лекота на използване и високо оптично качество.

Седемчасовата сменяема батерия издържа пълна работна смяна в производствено предприятие. Използването на очилата подобрява производителността, намалява разходите за обучение и подобрява качеството като намалява грешките и трудовите злополуки. Технологията може да се използва и в по-сложни процедури за поддръжка.

"AIRe Lens са идеално разработени, за да подпомагат работниците, изпълняващи тези задачи, като опростява производствените процеси и значително намалява разходите за обучение и надзор", допълва Врбка.

За да отговори адекватно на нуждите на своите клиенти в индустрията, Konica Minolta разработи софтуера с разбиране към ежедневната работа и тества приложението на продукта с партньори като Siemens Brno, където получи много положителни резултати.

„В завода на Siemens успяхме да постигнем резултати, които надминаха очакванията на клиента. Необходимото време за работа беше намалено с до 42%, а необходимостта от супервайзър, който да наблюдава процеса, беше намален с 89%“, каза Зденек Врбка, програмен мениджър Smart Glasses, Konica Minolta Business Innovation Centre Europe.

Тествайки AIRe Lens в Siemens Мюлхайм, Германия, за приложения за осигуряване на качество, Джулиан Мелбах, ръководител на проекта в Siemens, беше особено впечатлен от високото ниво на гъвкавост, което се осигурява на работниците, носещи това решение.

”Обратната връзка от страна на операторите беше много положителна, не само по отношение на мобилността и лекото тегло на това решение, но и по отношение на позицията и високата прозрачност на лещата, която позволява много по добро виждане в сравнение с други смарт очила. Поради това устройството може да бъде много добре интегрирано в работния процес, без да нарушава безопасността на служителите", заявява Мелбах.

AIRe Lens е уникална разработка на Konica Minolta. Решението е съвместно разработено между дивизията Industrial Optical System Business Headquarters (IOH) на Konica Minolta в Япония, която е проектирала оптичния елемент в основата на това решение и Европейския бизнес иновационен център (BIC).

Решението бе пуснато на пазара в Германия, Австрия и Чехия през октомври 2018 г.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...