Еразъм за млади предприемачи - Първите 100 обмена в ход

1268
Еразъм за млади предприемачи - Първите 100 обмена в ход

От старта на новата европейска програма за мобилност "Еразъм за млади предприемачи" през февруари 2009 г. около 700 предприемачи са се кандидатирали за участие и около 100 обмена на опит и идеи между нови и опитни предприемачи от различни страни на ЕС се подготвят в момента, като около 20 от тях ще се състоят това лято.

Тези бизнес обмени, които продължават между 1 и 6 месеца, обхващат широк спектър от сектори, вариращи от дизайн на бижута до ИКТ услуги, и се провеждат на територията на целия ЕС. Те предоставят на новите предприемачи, които планират да започнат собствен бизнес или наскоро са направили това, възможност да прекарат време с опитен предприемач в друга страна от ЕС и да научат от него ценни управленски практики и умения с цел да увеличат шансовете за успех на техните собствени фирми.

Българо-Румънска Търговско Промишлена Палата (БРТПП) е посредническа организация в "Еразъм за млади предприемачи" и подпомага участието на български предприемачи в програмата.

Към момента има 6 регистрирани нови предприемачи от България, избрали БРТПП като своя посредническа организация. Кандидатурите на трима от тях са одобрени и е в ход селекирането на подходящи домакини за тях в други страни от ЕС и организиране на престоя им там. Стартиращите бизнесмени от България са от секторите ИТ и търговия.


Българският бизнес

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg